Anna Jadéus – ”Håll ut”

2 september, 2016 at 5:08 e m

Anna Jadéus

I mars stod hon för vårens vackraste och mest berörande sång på singeln ”Vi vet ingenting”. Nu har Anna Jadéus släppt albumet ”Håll ut” där låten har sin hemvist. Redan på omslaget med albumtiteln och regnbågsskimrande paraplyer skickar hon ett tydligt budskap till de missunnade, de missförstådda och de ensamma. Det är dock ingen platta som handlar om slagord, om nu någon får för sig det, utan snarare en känslomässigt konstrastrik och personlig berättelse inifrån.

Här finns en musikaliskt lekfull sida med en medryckande ukulele som grund i smittsamma enkla melodier där vi snart sitter och sjunger allsång i exempelvis titelspåret, men det finns också en allvarligare sida där tiden stannar upp en stund i spår som ”En sån som vill ha mer” eller ”Mörkret drar förbi”, smärtsamt vackra låtar fyllda av sårbarhet och värme. Med enkla medel bygger hon upp låtarna till stora stämningar och kastar oss mellan melankoli och glädje, men där slutsumman landar i hopp, kärlek och inre styrka. Den sista låten ”Kommer vi klara oss?” är en resa som landar just där, och som när låten klingat ut i vacker eufori också lämnar ett oroväckande eko kvar i sinnet: kommer vi alla att klara oss till slut om vi inte lär oss acceptera varje människa för den hon är?

Anna Jadéus på Facebook – på Spotify – på Apple Music

”En sån som vill ha mer”:

”Håll ut”:

”Kommer vi klara oss?”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •