Multiface – ”Gangsterism”

1 april, 2016 at 4:04 e m

Multiface

Electronica-experimentalisten och ambient-artisten Multiface släpper sin andra platta ”Gangsterism” idag. Det här är ett album för dig som gillar att utforska det okända och trampa upp stigar som nödvändigtvis inte smeker medhårs. Multiface utmanar och sveper in musiken i noisefilter och distade miljöer, som om han hade tagit en näve grus och kastat in i bandspelaren. Med en aktiv lyssning så kommer man in i det så småningom och upplever kontrasterna i hans speciella ljudlandskap. Han kan placera dig i en kokong och låta ljudet från en stökig omvärld sippra in till dig genom höljet, han kan öppna upp och placera dig i ett ödsligt landskap med disiga konturer och han kan låta ett gäng industrirockare köra över dig med en ångvält. Det är ytterst svårplacerat på musikkartan. Är det konstmusik, ambient, postrock eller allt på en gång? Det spelar naturligtvis ingen roll, det enda som spelar roll är hur du själv upplever det. Här är några spår från plattan:

Multiface på Spotifypå Apple Music

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •