Horses Without Makeup – ”Just Like Home” EP

1 december, 2015 at 3:29 e m

Horses Without Makeup

Efter ett intensivt rep med Martin Berglund & Stödorkestern stannade ett par av medlemmarna kvar för att städa upp lite i replokalen. Längst inne i ett hörn, bakom en halvdrucken burk öl, fann de till sin förvåning en samling gitarriff ligga och skräpa. Det var några riktigt skitiga riff men de tog ändå upp dem och undersökte dem närmare. ”Mm, de luktar punk och grunge, men jävlar vad snygga de är. Vi kan inte bara slänga dem, och Martin kommer aldrig låta oss spela dem. Vad ska vi göra?”

De tog med sig riffen och vandrade hemåt i natten, djupt försjunkna i funderingar. När de svängde runt ett gathörn sprang de rakt in i några Grand Minnows-medlemmar. Riffen ramlade ur fickorna och landade hårt på trottoarens mörka asfalt. Där i skenet av gatlampan gnistrade de starkare än nånsin. De tittade alla frågande på varandra och stod så en stund tills en sa ”Vi startar ett band och erövrar världen!” Ett leende i samförstånd spred sig snabbt i den lilla gruppen. ”Men vad ska vi heta då?”. ”Ja, något som direkt förknippar oss med musiken vi spelar, varför inte Horses Without Makeup?” ”Klockrent”, instämde de andra.

Här kan du höra resultatet i form av ett par spår från Horses Without Makeups första EP, ”Just Like Home”, som släpptes i slutet på oktober:

Horses Without Makeup på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •