Sagan Om Alltings Förträfflighet – ”6 år” premiär

16 oktober, 2015 at 2:07 e m

Sagan Om Alltings Förträfflighet

Idag blir det också premiär. Det är producenten och låtskrivaren Joakim Persson som har skapat projektet Sagan om Alltings Förträfflighet som idag släpper ett 18 minuter långt stycke vid namn ”6 år”. Du har kunnat höra Joakim tidigare här på bloggen som medlem i banden Tiny Union och  Century Of Ecstasy, men detta är något helt annat, och du jag rekommenderar att du läser om bakgrunden innan du lyssnar.

Detta ”instrumentala lofi-monster med inslag av poesi”, som han kallar det för, kom till efter att han hade bläddrat igenom 10 år gamla anteckningar från en väldigt mörk period i hans liv.  Han berättar vidare:

”Jag var trött på allt och bestämde mig för att ge mig själv 6 år för att reda ut mitt liv och mina känslor, annars kunde det vara. Samtidigt klottrade jag ner kryptiska textfragment i min anteckningsbok. Musiken är en tolkning av depressionens olika faser och i slutet blir idén om 6 år ”suddig i kanterna”, varpå man kan ana att dimman slutligen lättar.
Låten kommer även med en instruktion för hur den bäst ska upplevas: i ensamhet, ståendes vid ett fönster. Musiken skapar då ett dystopisk soundtrack till vardagliga företeelser och förvränger dem till något otäckt.”

Det är knappast någon lättsam musik detta, men en fascinerande bra och naken gestaltning av något svårt och jobbigt i många människors liv. Joakim har tidigare i år släppt ett debutalbum under samma projektnamn, med låtar av en helt annan karaktär, och han planerar att släppa ett elektroniskt popalbum nästa år, säger han.

Hemsidapå Facebook – på Spotifypå Apple Music

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •