Lindblom & Lindblom – ”Strom” (stumbildsversion av Sonds)

17 september, 2015 at 3:38 e m

Förra året hade jag premiär här med de sköna noiserockarna Lindblom & Lindblom, då de släppte albumet ”Sturm und Drang”. Tanken är att de ska släppa alla låtarna som individuella singlar också, och då i sällskap med andra låtversioner. Här är det den experimentelle electronicaartisten Sonds (också medlem i Ravga, Them Teeth) som har gjort sin tolkning av låten ”Strom”, tillsammans med en video som reflekterar vad som händer i låten. Du kan lyssna på orginallåten här nedan också. Robert från bandet berättar:

… en annan sak för mig som är välbekant från den ursprungliga låten är trumkompet som ligger söndertrasat och begravt däri omisskännligt, och en guide för mig i ”var vi är” i låten. Jag kan tänka mig att någon som inte har lika starka kopplingar till låten får en mer omtumlande upplevelse i att försöka få rätt på vad som händer. Jag får säga att det faktiskt tog ett litet tag för mig att fullt ut ”fatta” allt, men efter ett par varv såg jag strukturen och är med på hur partierna hänger ihop. Rätt catchy faktiskt. Videon handlar så gott som helt om att svara på vad som händer ljudmässigt i låten och kan vara en bra ledstång för ovana lyssnare att omfamna noiset.

Lindblom & Lindblom på Facebook – på Spotifypå Apple Music – på Bandcamp

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •