Dödens Dal – ”Det som följer”

27 augusti, 2015 at 7:03 e m

Dödens Dal

Dödens Dal, dvs duon Henrik von Euler och Rickard Jäverling, ska följa upp sin tidigare två album med ett tredje, ”På Natten, Ovan Molnen”, under hösten. Trilogin som från början beskrevs som ett sorgearbete får nu sin upplösning. I veckan kom det första smakprovet ut, låten ”Det som följer”, som kanske ger en föraning om inriktningen på den nya plattan.

Vi kommer in i ett storslaget landskap med långsamt pumpande mörka synthar. Det finns dock en annan känsla nu, som om vi går med beslutsamma steg ur det sorgliga mot något annat. Känslan bekräftas i slutet på låten då molnen skingras och solljuset sticker igenom, durskalorna lyser vackert upp vägen och för också med sig en lätt nostalgisk fläkt, som en stilla reflektion över det som varit när vi går mot ljusare tider.

Dödens dal på Facebook – på Spotify – på Wimp

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •