Tentakel

30 juni, 2015 at 5:08 e m

Tentakel

Pontus Torstensson är en trummis som har varit involverad i en rad projekt. Vi har bland annat kunnat höra honom här förut i bandet Echodeck ett par gånger. Under våren kom han ut med ett nytt soloprojekt som han kallar för Tentakel och där han släppte det första albumet via kassettbolaget Zeon Light.

”Kosmisk elektronisk krautdisco med ambienta element”, skriver han om sin musik. Det funkar som en bra beskrivning, men det döljer lite hur varierad musiken ändå är på plattan. Han rör sig från NIN-hårda industripumpande synthar till jazzsmekande alster till ambienta miljöer. De pulserande rytmerna är dock det som håller ihop albumet och återkommer i de flesta spåren, plus de mörka, retrodoftande rummen som ljuder av psykedelia, krautrock, tysk synthpop, techno och mycket annat. Ja, och sen space-ljuden såklart, de finns där och föser in mig Månbas Alfa-laboratoriet titt som tätt. Och lika väl som på retrodiscot så skulle den här musiken fungera bra som filmmusik till en rymdopera.

Läs om andra som har skrivit om Tentakel på Fria Tidningar, på Throw me away, på Soundofmusic.

Tentakel på Facebookpå Spotifypå Bandcamp

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •