Rockfest i Malmö

11 juli, 2014 at 4:21 e m

Rock på KB i Malmö

Den 19:e juli bjuder Dead End Records in till rockfest på KB i Malmö. De vill öppna upp Malmöbornas ögon för nya rockband i en tid när de redan etablerade akterna får de flesta bokningarna och gör det svårt för band som ännu inte tagit klivet upp på den högsta piedestalen. Det blir ofta en hönan-och-ägget-situation i form av: ingen fanbase – inget gig, inget gig – ingen fanbase.

Dead End Records tar då ett eget initiativ för att pusha fram fyra riktigt bra rockband som förtjänar en större publik. Kommer du mellan kl 19 och 20 så är det dessutom fri entre, därefter endast 50 kr.

De fyra banden Demotional, Carubine, Deceptic och Supralunar spänner över ett brett spektra av rock och metal:

Demotional står för en melodisk metal med energi så det räcker och blir över. Debutplattan ”State: In Denial” kom ut förra året och här är senaste singeln ”Illusions” från i våras.

Carubine är en trio som blandar influenser från 70-talshårdrocken med alternativrock och grunge till en egen brygd och ett grymt sväng. Här är två av de hittills släppta singlarna.

Supralunar har jag skrivit förut om och här handlar det också en del om influenser från sjuttiotalet och 90-talsrock, men då med mer fokus på det melodiösa. ”People Like Us” här nedan är ett grymt bra exempel. Nytt album på gång till hösten.

Deceptic har jag bara en albumteaser från, men det låter riktigt intressant icke desto mindre. Progressiv metal med stora refränger är en beskrivning på plattan som ska komma ut i slutet av augusti.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •