Bloodlit – ”Dead On”

8 november, 2013 at 3:25 e m

Bloodlit

Metalbandet Bloodlit från Borås bildades 2009. Ett par år senare släppte de EP:n ”Take What’s Mine” och nu i år fullängdsplattan ”Dead On”. Ja, jag ska inte glömma också att jag idag fick ett pressmeddelande om att de nu har gjort den officiella låten för hemstadens hockeylag Borås Hockey, ”Lions (Fight Under Pressure)”. Bara en sån sak, att få se hemmapubliken headbanga till tung metal måste ge bra med tändvätska.

”Dead On” är en riktigt bra metalplatta, full med tung, rå metal där de blandar in snygga melodier och influenser från klassisk hårdrock från sjuttiotalet och åttiotalet, men utan att kompromissa med tyngden och rivet i sitt rocksound. Lägg därtill en bra sångare i Mladen Milojkovic och ett skönt driv i musiken så får du ett band som håller på att karva ut en egen stil i metalrock-fåran. Här är ett par spår, där just ”God of Clay” nog är min favorit från albumet.

Bloodlits hemsida på Facebookpå Spotifypå Wimppå Soundcloud

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •