Crowdburn – ”Ignition”

15 oktober, 2013 at 12:14 e m

Crowdburn

Vana läsare av denna blogg blir måhända lite överraskade hur jag inleder denna vecka, nämligen med lite tung thrashmetal från Umeå i form av Crowdburn. Jag har själv oftast hållt mig borta från dessa domäner av rocken genom åren, men efter att ha blivit utsatt för en bra dos av denna metal-energi under Roskilde-festivalen i somras så klickade det helt plötsligt och min musikmeny har nu breddats ytterligare.

Umeåbandet Crowdburns debutalbum ”Ignition” är ett utmärkt tillfälle för att ge uttryck för denna nya vurm. Det är en härligt rå rockplatta som dock stundtals bjuder på en precis lagom sötma i form av melodiskt snygga refränger utan att det fastnar mellan tänderna och med tillräcklig variation och stilblandningar för att hålla intresset uppe genom hela plattan. Här är ett par spår från denna råa skönhet.

Crowdburns hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimppå Rarapå Soundcloud

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •