Conny Olivetti – ”Probing the Sonic Heritage”

31 oktober, 2013 at 11:54 f m

Conny Olivetti

Den produktive Conny Olivetti släppte i somras sitt tionde album ”Probing the Sonic Heritage”, och som med tidigare album förundras jag igen över scenförändringen från det förra albumet till detta, kreativiteten och detaljrikedomen. Titeln gissar jag anspelar på inspirationskällor från förr, men även om jag kan ana en del och höra någon direkt blinkning till klassiska alster, så är det Connys egna ljudvärld jag går in i.

Och denna gång känns det mörkt, från det suggestivt mystiska till det olycksbådande till det direkt skrämmande i låtar som ”Die Hüter des Gesetzes” och ”Room 13”. Jag slås än mer denna gången av det filmiska, av låtarna som små filmer i sig själva, av den ständiga rörelsen och förändringen, förstärkt av nya detaljer och röstsamplingar. Ett album som kräver en del uppmärksamhet från lyssnaren och som definitivt förtjänar den.

Conny Olivettis hemsidapå Facebookpå Bandcamp

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •