Stonewall Noise Orchestra – ”Salvation”

8 mars, 2013 at 5:35 e m

Stonewall Noise Orchestra

Dagens bästa rock kommer från Stonewall Noise Orchestra från Borlänge, vilka släppte sitt fjärde album ”Salvation” för några veckor sedan. Det är det första albumet jag hör med dem, och det är jag glad för, för detta är en helgjuten platta som passar i alla fall mig perfekt idag.

De har skapat en härlig blandning mellan klassisk Sabbath-inspirerad hårdrock, glamrocks-element och stonerrock, där de lutar än åt det ena hållet, än åt det andra vilket ger en varierad samling låtar, roligt att lyssna igenom och oförutsägbart från låt till låt. Melodierna har en huvudroll på plattan, där de verkar ha precis den där rätta känslan för att skapa melodier som känns rätt i sitt sammanhang och få till medryckande refränger. Albumet känns genomarbetat från topp till tå, och jag kan inte hitta en enda svag låt; det känns som att varje låt har särbehandlats och fått blomma ut. Som det ska vara såklart, men det gäller att lyckas med det också, och det har de gjort här tycker jag.

Stonewall Noise Orchestras hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimp

Die Die Die

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •