Knut Svanholm – ”Acoustrophé”

15 mars, 2013 at 5:26 e m

Knut Svanholm

Vid sidan av musiken är Knut Svanholm till vardags styrman på ett segelfartyg, och det är också där många av hans låtar skrivs; nånstans ute på Medelhavet, på Atlanten eller i Karibiska sjön. Förra året släppte han både soloplattan ”Ergasiophobia” och albumet ”The Angry Kid” med sitt band LOBST, som jag skrev om här på bloggen. Fleet of Clay heter ett annat av hans projekt som jag också skrev om då jag uppmärksammade den utmärkta plattan ”The Essential Fleet of Clay”.

I år har han gett ut soloskivan ”Acoustrophé”, som är något av av hans egen variant av ”Rare Tracks”; låtar som inte passat in tidigare och som han nu har spelat in, livespår och andra udda låtar, där du bland annat hittar en översättning till engelska av ”Vargasången” från Ronja Rövardotter” samt ett försök att göra en Bond-låt. Bäst tycker jag de nya inspelningarna är, de fyra första spåren, där han hörs ensam med sin gitarr, personligt, naket och klart inspirerat av hans resande liv. Hela plattan blir lite som att lära känna Knut lite närmare och det är blir helt klart en trevlig bekantskap.

Knut Svanholm på Facebookpå Spotify

Stray Dog
Feels Like Loneliness

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •