Overworld – ”Perfect Anomaly”

3 oktober, 2012 at 8:56 e m

Overworld

Det kommer inte in så många tips om metal- eller hårdrocksband till bloggen, så jag får passa på när det väl händer. Det är metalbandet Overworld som tipsade om sin debut-EP ”Perfect Anomaly” som kom ut i våras. Jag är inte så väldigt hemma i genren så jag ska inte ge mig på att jämföra med andra band. Jag kan dock konstatera att det är ganska trångt i genren världen över, men jag tror att Overworld har det som krävs för att sticka ut.

Det finns en energi hos dem som verkligen känns plus att de startar med ett riktigt bra låtsnickeri. Eftersom jag är mer av en hårdrockslyssnare än ett metalfan normalt sett så uppskattar jag också lite extra det inledande spåret, som ni kan lyssna på här nedan, ”Until We’re Dead”, som sticker ut genom att kännas mer som hårdrock än metal bland de andra spåren.

Bandet bildades förra året och imponerar också genom att på en ganska kort tid samla på sig en relativt stor trogen fanskara helt på egen hand, så energin och ambitionen sitter i mer än bara musikskapandet.

Overworld på Facebookpå Spotify

Until We’re Dead

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •