Norddan Fox – ”Songs from the Pharaoh​-​12”

13 augusti, 2012 at 3:36 e m

Norddan Fox

I slutet på 80-talet dominerade 8-bitars spelkonsoler, framför allt från Nintendo och Sega, i TV-soffornas spelhörna. Nyare och kraftfullare teknik var på gång och företaget Triangle Corp. hade tagit fram en pyramidformat spelkonsol, Pharaoh-12, som kunde skryta med hela 12 bitar.

Pharaoh-12 var tänkt att börja säljas 1989 och 12 orginalspel skulle finnas färdiga till spelet från starten. Musiken till dessa spel skapades av den svenske dataspelskompositören Norddan Fox. Dessvärre misslyckades Triangle Corp. att hitta investerare i tid för att kunna bekosta en massproduktion av spelkonsolen, nya 16-bitars konsoler tog över marknaden snabbt och hela projektet dog tvärt.

Norddan Fox musik gömdes undan och glömdes bort under en lång tid, ända tills Petter Lindhagen, från Tired Tape Machine,  övertalade Norddan att det var dags att låta världen få höra musiken. De bildade labeln Feeder Recordings och släppte för ett par månader sedan albumet ”Songs from the Pharaoh-12”.

Lyssna på ett av spåren här nedan och lyssna vidare på hela plattan på Feeder Recordings Bandcamp-sida.

Coal Mine Joe

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •