Conny Olivetti – ”Ley Lines”

9 augusti, 2012 at 3:05 e m

Ley Lines

Den produktive Conny Olivetti, som vi har skrivit förut om, kom i maj ut med det nya albumet ”Ley Lines”. Och medan det albumet väntade på ett inlägg, så har han dessutom hunnit med att släppa ytterligare ett album, ”Lumino”, men det får vänta till ett senare inlägg.

Som tidigare fascineras jag av Connys förmåga att flytta sig stämningsmässigt och tematiskt i tid och rum från album till album, där det ena inte är det andra likt, och varje gång få ihop det till en helhet. Så också på detta album, som för mig känns mer som en inre resa än en resa i tid och rum. Titeltemat ”Ley Lines” ramar in, med sina 6 delar som börjar och avslutar plattan, 5 andra låtar.

Ley Lines känns mycket retro-electronica, något minimalistiskt men ändå detaljrikt och skiftande. De andra låtarna känns suggestivt mörka och på tre av dem hör vi sångerskan Linnea, en sångerska Conny tidigare har samarbetat med i bandet wHaT iF?. Kul är också djungeläventyret ”Speed Dating in the Amazonas”, en låt som får mig att tänka på Yello.

Albumet finns att ladda hem fritt på Connys Bandcamp-sida. Du kan följa honom på hans hemsida.

Connections

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •