Reform – ”Reformed”

1 mars, 2011 at 3:34 e m

ReformJag har suttit och lyssnat på Reform’s album ”Reformed”, ett album som släpptes 2009. Progressiv rock, jazz-fusion och 70-tal nånstans i närheten av Björn J:son Lindh, Bo Hansson i stilen, men mer gitarrbaserat och lite blueskänsla genom bl.a munspel, känns det som.

”Reformed” är deras femte album sedan starten 1998, och de beskrivs mer som ett musikerkollektiv  än som ett band. De enda medlemmarna som har varit med hela tiden är bassisten Jesper Bergman och trummisen Anders Bergman. Och efter att ha lyssnat lite grann på de andra albumen också så växlar det en del i både stil och sound mellan albumen.

Du kan lyssna på deras musik på Spotify eller på Myspace. Reform finns också på Facebook och på deras blogg kan du lyssna på en del nya alster i vardande. Här är ”Happy Landing” från ”Reformed”:

Happy Landing

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •