The Federales

18 januari, 2009 at 6:53 e m

Manne är vår förste gästbloggare här på Meadowmusic.se. Till vardags skriver han om musik på sin egen blogg: Mannolitos Musikblogg.

The FederalesThe Federales är ett sådant där band som man kommer på sig själv med att sitta och fundera på. Varför finner jag inte deras album i skivbutikerna? Det måste ha sålt slut överallt, naturligtvis. Varför spelar de på Fight Club & ACE istället för på Cirkus? Klubblokaler, de måste föredra klubblokaler före större scener.

Svaren på dessa frågeställningar stämmer förstås inte alls. The Federales består av fem tjejer som fortfarande går kvar på gymnasiet, och de prioriterar skolan. De har inte bråttom med att slå igenom. Det kommer de att göra ändå. Med all säkerhet. The Federales är så pass bra. Och det är inte utan att man blir lite stolt över att de faktiskt kommer ifrån Sverige, Västerås närmare bestämt.

The Federales spelar medryckande indierock, i stil med de rockband som florerade på femtio-, sextio- och sjuttiotalet. Det hela känns dock inte alls förlegat, utan tvärt om: nytt och fräscht. Bidragande till detta är främst Julias underbara röst och fenomenala musikerinsatser.
Jag vill säga som min fina vän Lovisa sade när hon citerade John: ”Det är vad alla coola katter lyssnar på och det är vad alla coola yngre katter kommer lyssna på när de blir äldre och ska se sig om efter bra musik. Musiksverige är frälst!”

Jag fick mig en pratstund med Hanna och Lois från The Federales, och vi pratade bland annat om vilken sorts musik de själv lyssnar på och hur det egentligen är att vara nominerade till en Rockbjörn! Läs intervjun på min egna site: Mannolitos Musikblogg.

Gå in på The Federales MySpace för att lyssna på vad det egentligen är jag pratar om. Lyssna, och om du tidigare har funderat på att bli religiös är det här den rätta tidpunkten. Uppenbarelsen finns bara ett klick bort.

Två låtar med The Federales:

You Are
Warhead

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •