The Search

4 november, 2008 at 7:00 f m

The Search släppte tidigare i år sitt fjärde album ”Saturnine Songs”. Ett album full av melankolisk pop, vackra melodier inbäddat i en skön atmosfär med stort ljud.  Det finns en hel del 80-tals-känsla i den här musiken och de har tidigare ofta blivit jämförda med tex the Cure. Och visst, i vissa låtar är det speciellt påtagligt i intro-slingor och sound, men jag tycker att de ofta även står med ena foten i soundet hos 2000-tals band som Doves och Travis.

The Search har turnerat friskt, bland annat i Tyskland där deras skivbolag afmusic har sin hemvist. Och det är dit jag rekommenderar att du ska bege dig om du vill ladda hem albumet ”Saturnine Songs” fritt, eller köpa versioner med extralåtar och i högre kvalitet eller se var du kan skaffa en fysisk skiva.

The Search är synnerligen generösa med att bjuda både på sitt nuvarande och sitt tidigare material. På Last.fm hittar du nästan alla låtar de nånsin släppt för lyssning och nedladdning.
Du kan självklart också besöka dem på Myspace.

Rapunzel:

Lyssna på ett par låtar:

Distant
Swimmer

Andra om The Search: Reflections of Darkness, EvilSponge

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •