Miranda

15 september, 2008 at 7:00 f m


Miranda

MirandaMiranda
foto: My Magnusson

Valborg 2008 tillbringade jag ute på Brännestad med mitt kollektiv Kärlek-Framför-Allt i skåneland. Väl på plats kommer vi till en lada där vi möter skönt folk samt kollektivet som bor och som har anordnat denna spektakulära fest. En mördarbuss till sovplatser, en robust underjordisk grammofon som tar upp jordljud, en bubbelmaskin,  tipitält och självklart kvistar och nedhuggna träd, som senare under kvällen skulle brinna till majbrasan, tillsammans med eldshow och clownen Timothy. Uppe på ladan fanns en stor scen där bokade band som Pulejam skulle gunga igång den goda stämningen. Ännu ett dansgolv undertill, med knastrande electronica och en öppen scen för perception-jammaren.
Just där på den öppna scenen var mitt första möte med Miranda. Båda var lika tagna av alkohol och välvilliga till att improvisera tillsammans under fyllan. Tjejen som spydde i bastun när alla andra låg och sov, var visst en stjärna.

Tiden gick och våren blev till sommar. Allteftersom ser jag att hennes namn inbokad på Malmöfestivalen, Vinylbaren, samt support till DetektivbyrånSmålands Nation. Jag lyckades ju missa henne under Malmöfestivalen då M/S båten åkte innan avgångsschema, så jag fick vänta till giget på Vinylbaren …

Med lila väggar och rött i tak, pryder guldramen vackert tavlan med artister som Tom Waits, The Stone Roses, Nick Cave och om några år även Miranda. Stället är inte särskilt stort, mer otympligt avlångt. Jag ställer mig bredvid 10-tal människor som dricker ur kvällens första öl. Klockan är bara kvart i åtta så jag beställer mig en Staropramen, ringer Pär Berglund och berättar den goda nyheten om att Nöjesguiden har skrivit om vår blogg MeadowMusic. Alldeles snart ska jag få uppleva rösten som förföljt mitt huvud och låten ”Polly Pocket” som ständigt snurrar i repeat.

Hon anländer på scen tillsammans med sin vackra mor på cello, och ett gäng skickliga musiker som behärskar dragspel, gitarr, bas och klockspel. Hon bär på en gipsad arm och har med sig Boris som är hennes alterego-skyltdocka. Första tonen kommer och vinylbaren tystnar för att närvara Mirandas röst och framträdande.

Amsterdam (live) (Jaques Brel)

Helt anonym som artist är hon heller inte då Tore Johansson fått upp öronen och är  intresserad över ett samarbete med henne. Miranda är Malmös vackraste stämma och kan bli Sveriges egen Édit Piaf om hon så vill och du skulle inte tro mig om jag berättade hennes ålder…

Polly Pocket
Duet With the Clown
While I Run

Miranda på Myspace

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •