Victoria Lagerström

25 juli, 2008 at 7:00 f m

”Heaven Sent”, Victoria Lagerströms nya album, är fascinerande vackert och fyllt av olika känslor.  Jag slås av hur stort det känns, trots att det är så avskalat.

Och jag slås också av, efter att ha lyssnat ett antal gånger, hur omsorgsfullt producerad varje låt är, där varje låt har sin egen karaktär och känsla. Instrumenten känns som att de är väl valda efter vad varje låt kan erbjuda efter principen ”less is more”, och inte efter vad som är den gängse sättningen i bandet. Och över allt detta Victorias soul-jazz-känsliga mjuka röst, som en mellangammal Joni Mitchell.

Ni förstår säkert vad jag menar när ni lyssnar på låtarna nedan. ”Heaven Sent”, titelspåret, med en latinsk känsla, en jazz-skön känslig kornett, ödslig, som spricker upp i en lite jazz-poppig refräng, som en replik på ett sent Mecano.

Och den underbara ”If I Say Yes” där de jazziga influenserna slår som mest igenom och liknelsen med Joni Mitchell ligger närmast för mig och en skön, känslig saxofon beledsagar lyssnaren från den första refrängen och framåt.

Lyssna och njut

Heaven Sent
If I Say Yes

Läs och lyssna mer på Victoria:

Victoria Lagerströms hemsida

Victoria på Myspace

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •