Skuggan

11 juli, 2008 at 7:00 f m

Skuggan i replokalenSkuggan är en ny skön musikalisk bekantskap. Detta är ett band som har börjat om på nytt, de gjorde en control-alt-delete, som de beskriver det, från ursprunget i det tidigare bandet Shade Tree. Här kan ni lyssna på ”Rör vid mig i igen”, en melankolisk, vacker, stämningsfull, eftertänksam låt uttryckt med Carl Jönssons ljusa och mjuka röst.

I sin nystart har de i dagarna blivit omskrivna på flera andra bra musikbloggar som jacksoncage och skivgrisen. Kolla gärna in.

Kanske lika intressant med Skuggan är hur man kan följa dem på deras resa genom deras hemsida som är i bloggformat. Här får man en känsla av rörelse, en känsla av vilka de är genom det de skriver om. Man kan följa låtarnas utveckling från tidigt utkast, till repdemo till den version ni här kan lyssna på. Man kan läsa om bandet, det personliga och vad de själva ser och känner. Jämfört med traditionella statiska bandsidor med långa bios och en avsides nyhetssektion så kan man istället bilda sig en egen uppfattning om vilka de egentligen är och vart de är på väg och de är där tillsammans med dig då de endast är en kommentar bort. Hoppas att fler artister inser styrkan i detta och följer deras exempel.

Andra låtar ni kan lyssna på där i olika stadier är ”Västergatan” och ”Buena Vista”, den sistnämnda med sköna Joni Mitchell-vibbar i mina öron. Och det är nog ganska troligt när detta inlägg publiceras att det har kommit upp nya spår att lyssna på och nya berättelser och betraktelser.

Besök Skuggan på deras hemsida

Rör vid mig igen

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •