Popular Tags:

Robert Hill – ”What Are We Waiting For”

oktober 19, 2012 at 6:18 f m

Robert Hill

Robert Hill fångades tidigt av Woodie Guthries musik och naturligt nog så kom han snart också att inspireras av andra som tex Lightnin’ Hopkins, Reverend Gary Davis och givetvis den oundviklige Bob Dylan. Med Guthrie som den stora ledstjärnan så präglar också dessa influenser hans musik på debutalbumet ”What Are We Waiting For”, som kom ut nu i höst.

Brian Kramer, med sina jordiga bluesfingrar, har producerat albumet och gästspelar också på två av låtarna. I övrigt är det Robert, hans gitarr och ibland hans munspel vi möter på de 13 blues- och folk-låtarna. Jag tycker det är ett imponerande album där han trots hundratals mil från ursprunget och med endast 20 levnadsår i bagaget får det att kännas så autentiskt, nära och ärligt. Autentiskt i den bemärkelsen att det är Robert vi möter, hans berättelser, känslor, frustrationer och syn på världen. Lägg därtill ett förträffligt gitarrspel så har du ett album som man lätt fångas av.

Jag har inte hittat några lyssningslänkar till albumet än, men kommer att uppdatera om och när det dyker upp. Under tiden kan du provsmaka två låtar här nedan.

Robert Hill på Facebook

Debt blues
Talking Blues blues 

Hello world!

juni 15, 2012 at 7:44 f m

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!