Sven Rånlund – ”La Vie Modulaire 1” album

14 december, 2016 at 5:16 e m

Sven Rånlund

Modulärsyntar! För somliga (ganska många) leder ordet till något lystet i blicken och att man suktar efter nya ljud, ny utrustning och mer. Faktum är att det – efter många år som ett obskyrt och bortglömt 60-tals instrument – under de senaste åren vuxit fram en ganska stor subkultur kring modulsynthar som genererat mängder med fin musik, och bland annat lett till en intressant dokumentär kring syntens historia: I dream of wires (finns på netflix).

I Sven Rånlunds varsamma händer genererar modulärsynthen allt från fina flerstämmiga rytmiska kompositioner till sci-fi-ljud och mer abstrakta strukturer. 60-talet är alltjämt närvarande, men liksom filtrerat genom åren 2014-2016. Man anar av titlarna att här är en kompositör som arbetar lekfullt men samtidigt seriöst, vilket förstärks av den filosoferande konvolut-texten av Johan Redin (finns bara på fysiska CD:n).
Det modulära livet (”La Vie Modulaire”) är en rolig och spännande resa. Lyssna gärna!

Starboared

Bongo aero

Sven Rånlunds hemsida – på Bandcamp – på Spotifypå Apple Music

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •