Shelly Ravid – ”Let Them Know” EP

8 december, 2016 at 6:19 e m

Shelly Ravid

Sverige är inte direkt något reggae-land för att uttrycka det milt. Det trillar inte alltför många tips om det, så jag blev nyfiken när Shelly Ravid berättade om sin debut-EP ”Let Them Know”, som hon släppte i somras. Hon har dock bosatt sig i Europas reggae-centrum, dvs i London, vilket låter som ett klokt beslut om man vill lyckas i genren.

Och det har hon säkert förutsättningar för att göra, både som låtskrivare och artist, för det är en riktig bra EP. Soundet är rymligt och modernt och har ett skönt distinkt rytmpaket i grunden, som får det att gunga. Här finns de politiska texterna, den upplyftande känslan i musiken och hon toppar det hela med en vass attityd. Känn här på två låtar från plattan.

Shelly Ravid på Facebookpå Spotifypå Apple Musicpå Bandcamp

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •