Weibenfalk – ”Nu är vi här”

29 november, 2016 at 3:30 e m

Weibenfalk

På sitt kommande album ville Thomas Weibenfalk ha ett öppnare och nämre sound än på förra plattan, även denna gång i samarbete med producenten Andreas Dahlbäck. Och när han låter oss smaka på plattan med den nya singeln ”Nu är vi här” så känns det direkt. Det är mindre ”Vassa eggen” och mer livekänsla, och en anledning är att det är inspelat live i studion, i en tagning, bland annat med  Jens Frithiof på gitarr och Surjo Benigh på bas, och inga ”onödiga” pålägg, som han skriver. Hans närvaro är perfekt och soundet är godis för någon som gillar singer/songwriter-rock på svenska. Det är en ”växa-låt” med ökande dramatik, som trevligt nog avslutas med ett instrumental crescendo där vi får frossa i underbart crunchiga gitarrmattor och ylande gitarrer så att man får rysningar.

Jag bad Thomas att berätta lite om låten:

”Låten ”Nu är vi här” talar, i stora delar, till de människor jag lärde känna, och som blev några av mitt livs bästa vänner, under min tid i Skåne och Lund. Vi hade otroligt kul ihop och en liten skara av människor bildades som förhoppningsvis kommer att hålla ihop livet ut. Om än på distans.
I och med att vi blir äldre och skaffar jobb och familjer så flyttar man ut i landet och ses inte så ofta. Det känner nog många igen sig i. Dessutom lever vi i en värld av våld, egoism och förtvivlan vilket jag också försöker återspegla i låten och på hela kommande album. Vi fastnar lätt i vår egen stress bakom skärmar eller mobiler och glömmer bort det som verkligen betyder något; Nämligen människor omkring oss.”

Producent: Andreas Quincy Dahlbäck
Musik, text och gitarr: Thomas Weibenfalk
Gitarr: Jens Frithiof
Bas: Surjo Benigh
Keys: Mikaela Hansson och Joel Sjödin
Trummor, kör: Andreas Quincy Dahlbäck
Ljudtekniker: Frida Claeson Johansson

Weibenfalk på Facebook – på Spotify – på Apple Music

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •