Simon Norrsveden – ”Tarquinia”

22 november, 2016 at 5:15 e m

Simon Norrsveden

Det är få som kan få texter att låta så angelägna som Simon Norrsveden. Och på hans senaste album ”Tarquinia”, hans femte i ordningen, kommer det fram ännu tydligare när han har skalat ner arrangemangen till ett mer analogt och organiskt sound. Här kommer vi ännu närmre och hans ljust kristallklara stämma levererar varje ord som en viktig hemlighet bara för dig. Vi möter honom i andlöst vackra tiden-stannar-upp-en-stund-låtar som ”Tarquinia” och refrängstarka popspår med strofer som krokar sig fast i sinnet som i ”Lika Tight som Rock’n’Roll”. Det analoga suset gör sin verkan och får låtarna att leva, Ruffiga utpanorerade trummor, råa crunchiga gitarrer och andra grepp kantar resan genom albumet, river och sliter i oss och gör att man aldrig somnar in i de snygga melodierna. Jag blir dessutom belönad på slutet med den kanske bästa låten på plattan, ”Babies”.

Simon Norrsveden på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •