Marching Band – ”Heart Jewel” album

4 november, 2016 at 6:41 e m

Marching Band

Med sitt förra album, ”So Much Imagine” ville duon Marching Band, Erik Sunbring och Jacob Lind, hitta tillbaka till sina rötter med ett mer DIY-baserat popsound. Och jag gillade resultatet där de fick fullt utlopp för sitt snygga indiepop-snickrande på ett dubbelalbum. Ändå känns det som att den plattan bleknar i jämförelse med deras fjärde album ”Heart Jewel”, som släpptes för några veckor sedan.

Skillnaden märks redan från början i första låten ”Creator – And I Notice”, ett folkinspirerat, upplyftande popspår. Överhuvudtaget känns plattan gladare, mer energisk och lekfullare än jag har hört dem tidigare. En lo-fi-känsla, som ibland påminner om Magnetic Fields, finns kvar och deras popmelodier håller som vanligt hög klass. Men här finns också en variation i arrangemangen och en hel del roliga infall, som håller en på tårna plattan igenom. De har dessutom börjat leka en del med electronica och trummaskiner som gör det hela till en helt egen kompott, en kompott som smakar väldigt gott och uppfriskande.

Marching Bands hemsida – på Facebook – på Spotify – på Apple Music

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •