Wallin-Jison – ”The Black Sheep of the Family” album

13 april, 2016 at 2:26 e m

Wallin-Jison

Paret Christian Wallin och Lasse ”Jison” Johansson började med sitt musikprojekt redan för drygt 10 år sedan, men det var inte förrän för nåt år sedan de gjorde slag i saken och började ge ut sina alster. Däremellan har vi kunnat höra Wallins gnistrande gitarrspel i bl.a. Killer Clan of F.U.N. och Hothead, medan Jison har setts med sin basyxa i metalbandet Stonelake.

Den första nyinspelade plattan ”Guilt” släpptes i höstas och redan nu under våren kom uppföljaren ”The Black Sheep of the Family” ut. Det här är fjärran från tung metal, utan här söker de sig tillbaka till sina rötter och vi landar i en bluesinspirerad roots-rock’n’roll, rättframma treackords-alster med ett ofta ganska avskalat sound. Det låter knappast retro, utan det är en knivskarp produktion där de leker med olika rytmer i låtarna och får till en skön, lätt puls och en laidback känsla som det bara är att flyta med i. Det är musik som är genomsyrad av klassiska grepp där de på ett sparsmakat tillför sina egna kryddor och ändå får det att smaka helt unikt. Här är ett par låtar från albumet:

Wallin-Jison på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •