Magnus Bergman & Saga Björling – ”Natten (del 1)”

2 december, 2015 at 5:48 e m

Magnus Bergman & Saga Björling

För ungefär ett år sedan föddes Magnus Bergmans dotter Alva. Där, mitt i föräldralyckan och julvärmen, smög sig en oro fram, en oro som färgades av stämningarna i omvärlden och som inte ville släppa greppet om honom. När hatet har slagit rot i vår trygga lilla värld, som svarta bäckar genom natursköna landskap, börjar bilden av framtiden kännas suddigare och mörkare. Magnus gjorde det han kan bäst, han startade ett nytt musikprojekt som han kallade för Natten.

Natten är ett musikverk i tre delar som ska kompletteras med en konstfilm gjord av filmarna Anno 800 från Falun. Projektet släpps i sin helhet i januari men redan denna vecka släpper han den första delen av låten, som du kan höra här nedan. Han får sällskap av Saga Björling (Poeta Magica, Jordbrand, Rotation) och hennes underbara stämma i en vacker ballad där han släpper loss all den musikvärme han har. Samtidigt smyger sig dissonanta ackord in mitt i det gripande mänskliga. Jag kan ändå inte låta bli att känna för låten som varm och hoppfull, en jullåt där musiken i sitt mäktiga utspel svarar på de desperata frågorna.
Du kan följa projektet på hans blogg.

Magnus Bergman på Facebook – på Spotify – på Apple Music

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •