Daniel Ögren – ”Mountains”

10 december, 2015 at 3:32 e m

Daniel Ögren

Daniel Ögren har haft många järn i elden och har arbetat med en rad artister som exempelvis Anna von Hausswolff, Anna Järvinen, Daniel Johnston och Nils Berg. Han har också en solokarriär med fyra album i ryggen där han nu precis har släppt sitt femte, ”Mountain”.

”Mountain” är ett av de mest egensinnigt fascinerande album jag har hört i år. Det är helt instrumentalt och hämtar inspiration från ett brett register av stilar från punkig indie till jazz och klassisk filmmusik, även om det ofta finns en grund i progressiv rock. Här samsas det råa, det brutalt vackra vid sidan om det andlöst stämningsskapande när han rör sig mellan gitarrspel som minner om allt från en opolerad Reeves Gabrels till Schafferska rymder. Här är tre spår som ger en hint om albumets bredd och skönhet.

Daniel Ögren på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •