Weibenfalk – ”Sekunder”

3 november, 2015 at 6:15 e m

Weibenfalk heter ett projekt som leds av Thomas Weibenfalk och som nu under hösten kom ut med albumet ”Sekunder”. Han rör sig i den folkliga singer/songwriter-rockens domäner där artister som Springsteen, Winnerbäck och Lundell ofta ses. Som gammal Lundell-lyssnare drar jag ganska snart paralleller till ”Den Vassa Eggen” i det 80-tals-minnande rummet, i stämningen och i de stora refrängerna. Med det sagt, så känns ändå soundet inte retro utan är väl förankrat i nuvarande decennium och där jag också tycker han har karvat ut ett eget personligt utrymme i genren med en angelägen röst. Det är ett väldigt jämnt album som växlar mellan det inåtblickande, rannsakande och det utåtriktade med kommentarer om världen omkring oss, mellan det mörka och det ljusa, i en musik som sjuder av livslust.

Plattan är producerad av Andreas Dahlbäck, som också har producerat Vindkraft, som jag skrev om igår, ja, och en rad andra artister som Lundell, Anna Ternheim, Ola Salo m.fl. Här nedan är några av mina favoriter från ”Sekunder”.
Thomas har gett ut en rad album sedan tidigare där du hittar fem av dem utgivna på streamingssajterna.

Weibenfalk på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •