Låtsaspoeten – ”Nattmusik för människor”

4 november, 2015 at 2:39 e m

Låtsaspoeten

Jon Rinneby släppte tidigare under hösten den utlovade plattan från Låtsaspoeten, ”Nattmusik för människor”. Precis som på debutplattan från i början av året handlar det om vispop på svenska, ofta med den akustiska gitarren som grund. Även om det finns många gemensamma drag med det förra albumet så känns det överlag som att han tar ut svängarna mer här. De fyndiga, allsångsinbjudande, proggiga visorna finns där, men det nära, ömsinta får en större plats samtidigt som inflytandet från Americana och drömsk folkindie märks allt mer. Som vanligt fastnar hans refränger på nåt märkligt sätt i huvudet och när jag har lunch så snurrar ”Barnasinnets glöd” och ”Hoppet kan va hopplöst” på repeat. Jag berörs dock mer av låtar som ”Linda” och ”Du ser”, där den sistnämnda är något av det vackraste, mest naket sårbara jag har hört från honom nån gång.
Befinner du dig i Malmö ikväll kan du höra honom och Anna Jadéus (som också bidrar med sång på plattan) spela några låtar på Beer Ditch från kl. 19.

Låtsaspoeten på Facebook – på Spotify – på Apple Music

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •