Bror Forsgren – ”Narcissus”

10 november, 2015 at 5:26 e m

Bror Forsgren

Den norske musikern Bror Forsgren är mest känd för sitt engagemang i band som Jagga Jazzist, Lionheart Brothers och Silence the Foe. Nu under hösten släppte han dock sitt första album som soloartist: ”Narcissus”. Inspirerad av Scott Walkers experimentella kompositioner har han skapat en egen sammansmältning av pop och symfonisk musik. Jag hör spår av pop från 60- och 70-talet, från soliga Beach Boys-toner till lekfulla vändningar á la 10cc, allt klätt i orkestrala arrangemang, ofta storslagna, ibland komplexa och med hans egna säregna knorr på låtarna. Här är ett smakprov i form av singeln ”In a Time When God Was One”:

Bror Forsgrens hemsidapå Facebookpå Spotifypå Apple Music

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •