Hothead – ”Ready For Whatever”

27 oktober, 2015 at 5:43 e m

Hothead

Christian Wallin och Mattias Svensson har du kunnat höra här i bloggen förut genom bandet Killer Clan of F.U.N. De valde dock att torka av sig det punkiga glamrocksminket och kasta alla manér och startade istället upp Hothead tillsammans med bassisten Tony Håkansson. Debut-EP:n ”Ready For Whatever” har kommit ut under hösten och är lite av en resa tillbaka till deras rötter utan att direkt låta retro. Det är rakt på sak med punk och tung bluesrock om vartannat i korta låtar på mellan 1,5-2,5 minuter. Wallin kliver ofta fram till micken med sin sköna laidback stämma även om trions stämsång ibland dominerar och är en av höjdpunkterna i soundet. Med effektiva gitarriff som går på attack och ett grymt sväng från rytmsektionen så får jag mersmak och bandet får gärna släppa mer musik snart. Här är ett par smakprov.

Hothead på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •