Eyemouth – ”Noera Genesis”

21 oktober, 2015 at 4:29 e m

Eyemouth

Eyemouth kommer ur electronicabandet Estrange, där några av medlemmarna hade låtar som blandade electronica och organiska instrument och därför behövde en ny plattform för detta. I år har de hunnit med att släppa tre EP där den senaste, ”Noera Genesis”, släpptes nu under hösten.

Det är onekligen en mörk platta med ett sound som målar upp dystopiska inre och yttre ljudlandskap och som genomgående har ett teatraliskt, dramatiskt anslag, speciellt när sången kommer in. Musiken är oerhört mångfacetterad och man kan känna vibbar av såväl artrock och postpunk som dronemusik och ambient electronica. Det är eget, händelserikt och mycket spännande, och så långt jag har hört på de andra plattorna så verkar de utforska olika stämningar på varje release. De har aviserat ytterligare en EP i år.

Eyemouths hemsidapå Facebookpå Spotifypå Apple Music

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •