Cosima – ”Head In the Clouds” EP

25 juni, 2015 at 3:14 e m

Cosima

Förra året fascinerades jag av hennes röst när jag skrev om Lilla Milo och presenterade soullåtar som har etsat sig fast i mitt sinne. Nu satsar Cosima Lamberth på en soulkarriär och har under juni släppt sin debut-EP ”Head In the Clouds” med fyra låtar.

Jag tycker det är en utsökt platta med fyra låtar som var och en har sin egen karaktär, och där Cosima visar upp sin stora bredd som soulsångerska. Hon kan vara pådrivande som i ”Still I Know” där hon plockar ut allt i varje fras och levererar dem med en angelägenhet som inte går att komma undan, eller hon kan blotta en naken stämma så att det inte finns någonting som skymmer vägen till ditt inre i t.ex. den längtande, neosouliga ”Come Back”.

Arrangemangen är helt underbara också, fyllda av jazzdränkta harmonier som växlar mellan det drömska och lätt melankoliska. Det känns varmt, organiskt och utstrålar såväl retrokänslor som fräscht framåtblickande. Hör här på två av låtarna från EP:n:

Cosima på Facebookpå Spotify

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •