Twiggy Frostbite – ”TWF”

23 april, 2015 at 6:01 e m

Twiggy Frostbite

Det var några år sedan jag skrev om Twiggy Frostbite. Då medlemmarna har varit upptagna i andra projekt har bandet legat i träda, men efter att de i slutet på 2013 ha fått en inbjudan från en festival i Hongkong att uppträda där som en av två utvalda internationella akter, väcktes bandet till liv igen. Efter festivalspelningen 2014 satte de så igång med att spela in sitt andra album, ”TWF”.

Plattan kom ut i början av detta år och trion Elin Lindfors, Anna-Karin Berglund och Emma Sjöberg hade nu också kompletterats med den nya medlemmen Sofia Stolpe. Tillsammans med Kristofer Jönson (Jeniferever) har de skapat ett gnistrande vackert album med melankolisk, drömmande folkinspirerad pop. Jag älskar den här spännvidden från det skört vackra, personifierat av Elin Lindfors magiska röst, till det storslagna, kraftfulla och dramatiska. Ett album att hänföras av från första till sista låt. Här är tre låtar:

Twiggy Frostbite på Facebookpå Spotifypå Wimp

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •