Låtsaspoeten – ”På riktigt”

13 april, 2015 at 4:13 e m

Låtsaspoeten

I lördags släppte Låtsaspoeten, alias Jon Rinneby, sitt debutalbum ”På riktigt”. Du som har följt bloggen har mött honom tidigare i olika skepnader, framför allt då som sångare och låtskrivare i Turn Off Your Television, och i höstas gjorde jag en intervju med honom. Med Låtsaspoeten har han för första gången börjat skriva svenska texter och också hittat tillbaka till ett enklare sätt att skapa musik på. Han bestämde sig tidigt för att arbeta enligt en princip där han gav sig en dag för att skriva och spela in låten och ytterligare en dag för att mixa och producera låten färdigt.

De tretton låtarna blir en mycket omväxlande resa som balanserar mellan lek och allvar, mellan det mycket nära personliga och hans kritiska betraktande av omvärlden. Vistradition och svensk progg från sjuttiotalet gör sig påmint i många spåren, men han stannar inte där utan tar det ofta vidare ända fram till indiepop och Americana av idag och Turn Off Your Television-fans lär känna igen sig ibland. Inte minst då på grund av alla melodier som har en förmåga att fastna i huvudet. Lyssna på tre av låtarna här nedan:

Låtsaspoeten på Facebook – på Spotify

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •