Lädernunnan är tillbaka

18 februari, 2015 at 3:36 e m

The Leather Nun

Lite överraskande så har The Leather Nun släppt en ny singel, ”Just Like a Dream”, efter 25 års release-tystnad. Och inte bara det, de kommer ut med det nya albumet ”Whatever” i april. Förutom trummisen Gert Claesson så ser vi samma band som tidigare med Jonas Almqvist bakom micken, kompletterat med Michael Blair (Lou Reed, Tom Waits) på trummor. Även gitarristen Carlos Sepúlveda från legendariska svenska Psycore och Brooklyn-basisten Jeff Virgo medverkar.

Hur låter det då? Ja, jäkligt bra faktiskt. De låter som jag kommer ihåg dem i mitt huvud, mörkt, tungt, postpunkigt och med Jonas Almqvists coola stämma uppenbarligen opåverkad av uppehållet. Ja, när jag uppdaterar mig på det gamla igen, så kan jag säga att det till och med låter bättre, som postpunk ska låta idag, samtidigt som de mer knyter an till det första albumet ”Lust Games” snarare än de senare plattorna. Lyssna själv:

The Leather Nun på Facebookpå Spotifypå Wimp

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •