Moonbabies – ”24”/”The Ocean Kill”

12 december, 2014 at 1:45 e m

Efter några års frånvaro har duon Moonbabies, Ola Frick och Carina Johansson, återvänt under hösten med nya låtar, här senast med dubbelsingeln ”24”/”The Ocean Kill” och tidigare i september med låtarna ”Chorus”/”Raindrops”. Det är i grunden en samling ursnygga pop-melodier de levererar, i lite skiftande kostymer. De senaste två med en electronica-tyngd, där de berättar att de har inspirerats av det Berlinska dansgolvet, medan de andra låtarna känns mer organiska. Det finns ett starkt stråk av 70-talspops-känsla i melodierna, förstärkt av att jag tycker att Ola Frick stundom låter som Eric Woolfson eller rent av Jeff Lynne i ”The Ocean Kill”-refrängen, men här finns många andra influenser att fånga upp om man är på det humöret, från drömpop, indie och electropop. Ett härligt återhörande av en duo som vi snart får höra mer av på ett nytt album under våren 2015.

Moonbabies hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimp

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •