Vena Portae – ”Flames & Fury”

28 november, 2014 at 4:50 e m

Vena Portae

Svensk-engelska trion Vena Portae, Ruben Engzell, Dom Coyote och Emily Barker, släppte idag denna video till sin låt ”Flames &Fury” hämtad från deras debutalbum. Det är ett underbart stycke folkpop med stora känslor, en del dramatik och en härlig värme som jag bara föll för direkt. Jag har inte hört albumet förut, men tänker så klart se till att lyssna på det nu. De berättar om låten:

A fictitious couple, unhealthily obsessed with one another, addicted to the drama of their love, fated to be together in a perpetual cycle of dysfunction. When we were recording the record in Mölnbo, we went out for dinner most nights to a Turkish pizzeria called Abhi’s. It was the only restaurant/bar in the town. Before doing the vocal take on this tune, we visited Abhi’s and Emily got steamingly drunk so she could get further into character.

Vill du se dem live kan du passa på nästa vecka om du är i Stockholm den 3/12 (Kåken), i Järna den 4/12 (Vita huset i Ytterjärna), i Borås den 5/12 (Ladan i Bosnäs) eller i Göteborg den 6/12 (Bengans fik + Peoples & Schmidt).

Vena Portaes hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimppå Soundcloud

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •