Siri Karlsson – ”När mörkret faller”

21 november, 2014 at 4:14 e m

Namnet till trots så är Siri Karlsson en duo, Maria Arnqvist & Cecilia Österholm, som tillsammans gästande musiker experimenterar med framför allt folkmusik. Ett nytt album, ”Lost Colony”, är på gång till februari nästa år och de skriver att de där sakta har börjat lämna folken för att närma sig en blandning av drone, psykedelia och progg som minner om hemsökta skogar och döda träsk. Ett första prov på det är låten ”När mörkret faller”, en låt som inleds med en förförisk stämning med en mantraliknande upprepning för att sedan glida över i en bländande vacker folkjazz och som avslutas i ett ljudinferno. Videon är regisserad av Anna Erlandsson and Staffan Erlandsson med bakgrund och animering skapade av Victoria Ercin.

Siri Karlssons hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimp

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •