Dalaplan – ”Plikt och elände”

25 november, 2014 at 5:06 e m

Dalaplan

Många artister putsar och polerar sitt sound till den andra plattan med mer avancerade produktioner. Så icke Dalaplan med sin efterföljare ”Plikt och elände”. Här har de snarare skitat ner det hela ytterligare och uppnått något som närmar sig en spontan liveenergi i de elva låtarna. De har också lyckats skapa mer dynamik i musiken så att det känns mer som ett helgjutet album denna gång. Det är fortfarande härligt frustande garagerock, men mörkare och textmässigt dystrare, vilket på rockvis också blir skönt befriande om man är på det humöret. Dalaplan hade ju inte varit Dalaplan heller utan melodierna, allsångsfraserna och de där korta refrängerna som man lär sig direkt. Och jodå, då sitter där, som ett smäck. Hör själv:

Dalaplan på Facebookpå Spotifypå Wimp

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •