Cassius Lambert – ”Orangeri” EP

28 november, 2014 at 1:18 e m

Cassius Lambert

Cassius Lambert har vi mött förut som bassist i bandet Funked Up. Under hösten har han dock lämnat bandet och istället gett sig i kast med sin solodebut, EP:n ”Orangeri”. Helt solo är han dock inte utan får sällskap av ett antal musiker som tex Lelo Nika jr på dragspel, Ludvig Samuelsson på altsaxofon och Arvid Ingvarsson på trummor för att nämna några. Det är tre instrumentala spår på EP:n där han fortfarande har några tår kvar i sjuttiotalsfunken, men som då ingår i en sammansmältning av många helt olika genres till något som får mig att tänka på sjuttiotalets fusionsjazz. En imponerande projektstart av denne unge musiker som berättar att ett album också är på gång till våren. Här är två av låtarna:

Cassius Lambert på Facebookpå Spotifypå Soundcloud

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •