Vandernite – ”Day of Days”

23 oktober, 2014 at 1:45 e m

Vandernite

Vandernite är ett band skapat av Jonas Hofvander, tidigare medlem i The True. För några år sedan blev hans pappa diagnosticerad med cancer och gick sedan bort. Jonas började skriva låtar för att ta sig igenom detta och fortsatte göra detta under en längre tid. Han bildade bandet Vandernite och låtarna han hade skrivit blev till en berättelse genom alla de skeden han har gått igenom i sin sorgeprocess och bildar albumet ”The Death of a Loved One”. Planerna är att denna platta ska släppas om ett litet tag, men redan i våras kom en EP ut med fyra av låtarna, ”Day of Days”.

Det är finstämt, vackert i en musik som närmast påminner mig om melankolin i Alan Parsons Project-ballader. Här är två av låtarna, där Jonas berättar att titellåten skrevs under flera år på pappans födelsedagar och högtidsdagar, just då saknaden är som tyngst att bära.

Vandernite på Facebookpå Spotifypå Wimp

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •