DesperatK

31 oktober, 2014 at 4:56 e m

DesperatK

DesperatK är en duo från Uppsala som har visat upp sina första låtar under hösten. Det är två låtar som andas postpunk, new wave och synth, ja det känns ganska mycket åttiotal över dessa två alster. De två medlemmarna kallar sig för August Silverman och Torgny Lagman där August tidigare har varit medlem i bandet Light In Your Life och Torgny tidigare har kunnat höras under namnen Tactful Perfection och Triska. Då informationen är knapp och det vilar en viss hemlighetsfullhet över bandet så bestämde jag mig för att ställa några frågor till August Silverman:

– Kan du berätta lite om idén bakom bandet?

– Det började när vi träffades och gick ut i Enköping 2005 men själva bandet i sin nuvarande form tog fart 2010 då vi bodde ihop ett tag. Själva idén är att göra musik som är vacker och står på egna ben, bortom våra personer och bortom den nedbrytande vardagen.

– De låtar som ni har släppt hittills har en viss känsla av åttiotal, postpunk och new wave. Är det något ni inspireras av eller känner ni att era rötter finns någon annanstans?

– Vi har väldigt olika musiksmak men självklart är 80-talets mörka punk och synth något som ligger oss varmt om hjärtat. I övrigt är jag mer av ett rock och metal-fan medan Torgny har en förkärlek för techno och euro/trance. Klart att dom rötterna hörs när vi gör låtar.

– Hur kom bandnamnet till?

– Från en gammal dikt jag skrev när jag var typ 15. Den var hyfsat melodramatisk och innehöll raden: ”mitt namn är desperat köksmästare, och detta är hans knivar”.

– Slutligen, hur ser planerna ut framöver?

– Dessa två låtar är smakprov inför ett släpp i vår som kommer innehålla 4 eller 5 låtar, samt någon remix, och släppas på Spotify. Då hoppas vi också på att göra våra första livespelningar – tillsammans med ett Malmö-band som heter Solero.

– Tack för pratstunden August och lycka till framöver!

DesperatK på Facebookpå Soundcloud

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •