Psykadelisk onsdag med Black Light White Light, The Wands och The Janitors

24 september, 2014 at 3:41 e m
Black Light White Light

Black Light White Light

Black Light White Light – ”High Like a Hurricane”/”Operators”

Den dansk-svenska trion Black Light White Light är på gång med ett nytt album. ”Gold Into Dreams” heter det vilket släpps den 6:e oktober. I våras kom de med det första smakprovet, ”High Like a Hurricane”, och nu nyligen med det andra, singeln ”Operators”. Det är ett lite hårdare och råare sound nu jämfört med tidigare, även om jag väl känner igen deras stil som andas britpop såväl som psykadelia.

The Wands – ”Sound of the Machine”

När jag ändå har ena foten i Danmark så tar jag hela steget över och presenterar det danska bandet The Wands. I november släpper de sitt debutalbum vilket har föregåtts av denna utmärkta singel, ”Sound of the Machine”. Med skönt fuzziga gitarrer tar de oss med till orginalpsykadelian från 6o-talet.

The Janitors – ”Evil Doings of an Evil Kind” EP

Stockholmsbaserade The Janitors har precis släppt den nya EP:n ”Evil Doings of an Evil Kind”. Här möter vi en betydligt mörkare och hårdare psykadelia än hos kollegorna ovan. Det är stundom hypnotiskt monotont i stora ekande rum som fylls med explosiv noiserock och sylvassa melodier som skär igenom gitarrmattorna. Ämnena som avhandlas går hand i hand med musiken som till exempel girigheten i ”Greed” och de växande ultrahögerströmningarna i Europa, vilket kommenteras i låten ”Here They Come”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •