Nytt med Jennie Abrahamson, Systemet, Dimman och Manifestet

11 september, 2014 at 4:12 e m
Jennie Abrahamson

Jennie Abrahamson

Jennie Abrahamson – ”Wolf”

Här är Jennie Abrahamson med sin nya singel ”Wolf”, en låt som är tagen från hennes album ”Gemini Gemini”, som kom ut i våras. En riktigt snygg, stämningsfull poplåt med en storslagen Kate Bush-doftande refräng. Just nu är hon ute på turné i Europa och i december och november kommer hon dessutom att följa med Peter Gabriel på en del av hans turné, som förband och som duettpartner.

Systemet – ”Välkommen till fördomen”

Nattsvarta texter om ett grått land i en färgrik musik. Trion Systemet släppte igår albumet ”Välkommen till fördomen”, 11 låtar med ett rätt eget sound där de blandar analogt ljudande retro-synthar med melodistark rak gitarr-pop. En stark platta med många minnesvärda textrader som stundom kröns av fyndiga låttitlar som ”Fördomarjävel”, ”Kalla hjärtans dag”. Här är den inledande ”Killarna mot tjejerna”:

Dimman – ”Sigmal”

Dimman består av vännerna Matthew Bolger och Richard Egan, numera baserade i Malmö. I våras släppte de debut-EP:n och nu i veckan denna livliga, melodiska och instrumentala låt, ”Sigmal”:

Manifestet – ”Rännstenens kungar”

Manifestet, Jonas Carping och Martin Karlssons gemensamma projekt, kom också ut med en andra singel i juni. ”Rännstenens kungar” heter den, en mustig historia som enligt Jonas handlar om att dansa på avgrundens brant, om att göra det man vill och skita i vad andra tycker:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •