Delikat pop från Dotter, LO, Cajsa Siik och Beatrice Eli

25 september, 2014 at 3:00 e m

Dotter – ”My Flower”

Idag släpper Dotter, eller Johanna Jansson som hon heter egentligen, sin debutsingel ”My Flower”. Med de värmländska skogarna i ryggen levererar hon en riktigt catchig pop-låt som hämtar näring ur ett storslaget Motown-stomp och hennes klara klockrena stämma. En kanonstart för Johanna, som planerar att följa upp detta med en debut-EP senare i höst.

LO – ”Endlessness” EP

Här är en annan ny, mycket intressant kvinnlig röst. Det handlar om Lovisa Olsson, eller kort och gott LO, som har en sån där unik ton i rösten som jag gärna fastnar för. Och hon vet att använda den också, som till exempel på den smått kaxiga, electrobaserade ”Love of Mine” här nedan, eller den mer storslagna, känslosamma ”Missing Wings” som du också kan lyssna på. Båda låtarna kommer från hennes utmärkta debut-EP ”Endlessness”, som släpptes i våras.

Cajsa Siik – ”Higher”

Här är Cajsa Siik med den andra aptitretaren inför hennes kommande album. ”Higher” heter låten och är ett mycket snyggt popbygge med ett något minimalistiskt arr, dämpade gitarrer och snygga melodier.

Beatrice Eli – ”Moment of Clarity”

Efter den fantastiska singeln ”Girls” i våras har jag sett fram emot att höra mer från Beatrice Eli. Som väl är har hon kommit ut med nästa låt, ”Moment of Clarity”. Det är också ett stycke kaxig, catchy pop med en energipumpande vers som blommar ut i en åttiotalsklingande refräng. Detta är andra singeln från debutalbumet ”Die Another Day” som släpps den 22:e oktober.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •